Nasveti za zanositev

3 alternative urinskim testom

3 alternative urinskim testom

Eh, te urinski testi. Nerodni za uporabo, vsak dan rabiš novega, kar ti na koncu meseca lahko kar konkretno oklesti denarnico pa še precej “štorasti” so za uporabo. 🙄

A kaj ko so plodni dnevi ključni zate, ki načrtuješ nosečnost. A brez panike, obstaja kar nekaj alternativnih možnosti 👉 mi smo izbrali 3, ki se nam zdijo najbolj “kul” in enostavni za porabo. Kar je danes, ko se nam (skoraj) vedno nekam mudi, ključno. Pa da nam ostane na koncu meseca še za kremico, pa joga karto in novo lončnico. Poleg seveda nujnih stvari, ki polzijo iz TRR računa.

Poglejmo katere tri metode smo tokrat izbrali zate:

🌸Aplikacije za spremljanje mesečnega ciklusa

Glede na to, da vsak od nas vse (pre)več časa preživi na telefonu, je to en najbolj praktičnih in enostavnih metod za spremljanje plodnih dni. Vsaka aplikacija, ki je temu namenjena ti omogoča, da vpisuješ dni ko krvaviš, nekatere ti celo omogočajo, da vpisuješ bazalno temperaturo, vidiš lahko kdaj v mesecu so tvoji plodni dnevi. Vpisuješ lahko dni, ko si spolno aktivna ter spremljaš simptome, ki ji opaziš v sklopu mesečenga ciklusa kot so bolečine v dojkah, tvoje razpoloženje in težo.

Na podlagi podatkov, ki jih boš vpisovala v aplikacijo, ti bo sistem izračunal kdaj so tvoji plodni dnevi, da boš bolj učinkovito načrtovala svojo nosečnost. Moraš pa vedeti, da se mesečni ciklus (lahko) spreminja, prav tako njegova doložina, zato je aplikacija lahko le pomožna alternativa zraven kakšne, ki je bolj zanesljiva.

🌸Merjenje bazalne temperature

Še ena “brezplačna” metoda, pri kateri rabiš le termometer, ki pa ga imaš sigurno doma. Če ne dva. Tvoja bazalna temperatura je temperatura tvojega telesa preden se začneš premikati – torej je ključno, da jo izmerš takoj zjutraj (priporočljivo je, da vsak dan ob istem času), najbolje, ko še ležiš v postelji.

Ključno pri tej metodi je, da temperaturo meriš vsako jutro ter si za vsak dan zapišeš višino temperature. In ko opaziš, da je temperatura višja – pomeni, da se bliža ovulacija. No, razen če zboliš vmes in ti temperatura za to naraste.🙃

Metoda, ki preverjno deluje a kaj ko od tebe zahteva veliko mero doslednosti. Dokler ne mine vsaj en mesec boš s težavo našla pravi vzorec svojega mesečna ciklusa, a v pomoč ti je med tem lahko tudi spletna aplikacija.

🌸Struktura (jutranje) sline

Obstaja pa še en “eays to use” način in sicer s pomočjo tvoje jutranje sline. V tvoji slini zjutraj (tist pod jezikom) je namreč največ soli, ki ti pove v kateri fazi ciklusa si. S pomočjo ovulacijskega testa MaybeBaby, ki ima vgrajeno mini lečo boš za vsak dan v mesecu točno vedela v kateri fazi ciklusa. In veš kaj še 👉 pri tem je 98% zanesljiv! Ne more se zgoditi, da ti ne bi kazal pravih rezultatov, saj je tvoja slina tista, ki bo povedala v kateri fazi ciklusa si!

Je super alternativa urinskim testom, saj ga kupiš enkrat in je to to. Deluje s pomočjo priložene baterije, poleg tega pa je eno leto v garanicji, tako, da ti ga v primeru, da “crkne” brezplačno zamenjamo. Je easy to use, pa 100x cenejši kot urinski testi.

Izbira je tvoja. Mi v vsakem primeru držimo pesti! 👊