Kotiček za vaju

Božični filmi, ki morajo na vajin seznam ;)

Prazniki so tukaj in pred nami je nekaj dni oddiha. Čas, ki ga namenimo našim najdražjim…. Jaz se že veselim, da se zvečer zavijem v toplo odejo s kakavom in se prepostim Božični romantiki 🙂

Za vas smo izbarli nekaj romantičnih filmov, ki si jih lahko ogledata:

Moj prvi izbor je definitivno The Christmas Chronicles 2 (2020).

V vlogi najbolj vročih gospoda in gospe Božiček sta ponovno Kurt Russell in Goldie Hawn, ki sta moči združila z Darby Camp v še eni čarobni dogodivščini. Filem si lahko ogledata na Netflix-u.

Holidate (2020)

Emma Roberts in Luke Bracey sta združila moči v božični romantični komediji, v kateri se strinjata, da bosta drug za drugega »plus ena« na vsaki praznični zabavi. Kot predvideva tradicionalna romantična komedija, se dva neznanca zaljubita, kar njuno situacijo dodatno zaplete. Film si že lahko ogledate na Netflixu.

 

Dolly Parton’s Christmas on the Square (2020)

V mjuziklu bo zaigrala sam ameriški nacionalni zaklad, Dolly Parton, ki bo predstavila 12 novih pesmi in seveda pričesk, ki so tako blizu nebes, kot jih lahko pač dosežejo. Pravzaprav gre za spremljevalni del njenega božičnega albuma Holly Dolly. Na Netflix prihaja 22. novembra.

 

Listy do M. (2011)

Pisma Sv. Nikolaju je meni osebno eden boljših Božičnih filmov. Poleg vsega pa ga je režiral Mitja Okorn. Če si ga še nista ogledala ga to leto nujno postavita na seznam vajinega izbora 😉

Romantična komedija se odvija na božični večer v Varšavi. Mikolaj dela na priljubljeni radijski postaji. Na božični večer, ko je v etru, ga pokliče Doris, ki je zagrenjena in se pritožuje nad pomanjkanjem ljubezni v svojem življenju. Mikolaj jo skuša spraviti v boljšo voljo, zato ji pove čudovito zgodbo. Nobeden od njiju ne ve, da bo ta telefonski klic obema spremenil življenje. Kmalu potem vidimo, kako Szczepan joče v svojem avtomobilu, ko ga žena vara v njuni spalnici. Nato spoznamo Wojciecha, ki živi razkošno življenje. Na bencinski črpalki klepeta z deklico. V zapletu se usode junakov prepletejo. Z radovednostjo spremljamo razplet dogodkov. Naključja so humorna, izidi pa ganljivi.

 

Carol (2015)

Ta hvaljena drama ne bo razočarala. Če še niste videli tega obdobja, v katerem igrata Rooney Mara in Cate Blanchett, ju zagotovo dodajte na svoj seznam za uro. Ne samo, da je Carol tematsko evolucijski, vendar pa je tudi kinematografija poslastica za oči.

 

Božič na kvadrat (2008)

Srečni par Kate in Brad božične praznike vedno preživita daleč od nadležnih staršev, a nekega dne odhod na eksotične počitnice prepreči gosta megla. Ker so njuni starši ločeni, se morata udeležiti kar štirih zelo različnih in kaotičnih božičnih praznovanj, ki znova prikličejo otroške strahove, najstniške duševne rane in dvome o načrtih za skupno prihodnost. Da bi njuna ljubezen preživela, bosta potrebovala pravi božični čudež …

 

Tako nekaj idej imaš…zdaj pa samo pripravi še vanjine najčjubše prigriske in matineja se lahko prične…

Uživajta!