Ovulacijski testi

Kaj lahko pričakuješ od testa za ovulacijo?

Test za ovulacijo deluje na podlagi tvoje sline. In kar test počne je to, da ti po nanosu (jutranje) sline na leči mini mikroskopa izriše strukturo tvoje sline na podlagi česar izveš v kateri fazi ciklusa si.

Različne strukture sline ti povedo v kateri fazi mesečnega ciklusa si, in kar najbolj pomembno (v procesu načrtovanja nosečnosti) – ali so tvoji plodni dnevi.

Na leči se lahko izrišejo naslednje strukture:

🌸Pikčasta struktura
Pikčasta struktura tvoje sline ti pove, da trenutno niso tvoji plodni dnevi. Prav tako se pikčasta struktura izriše 3-4 pred ovulacijo in 2-3 po ovulaciji. Torej v primeru, da se ti izriše ta struktura, pomeni, da si stran od ovulacije in načeloma ne moreš zanositi.

🌸Mešana struktura
Mešana struktura sline se ti bo izrisala 3 do 4 dni pred ovulacijo. Opazila boš nekaj “vejic” in praproti na leči. V tem obdobju pred ovulacijo se že poveča možnost za zanositev, tako, da lahko te dni izkoristiš za načrtovanje nosečnosti.

🌸Praprotna struktura
Na dan, ko se v tvojem mesečnem ciklusu zgodi ovulacija, bo struktura tvoje sline praprotna. V tem času imaš največ možnosti za zanositev, tako, da kar pogumno.

Poleg tega, da je test za ovulacijo v prvi vrsti namenjen tistim, ki načrtujete nosečnost, ga uporabljajo tudi ženske, ki imajo nereden mesečni ciklus oziroma še niso uspele definirati ciklusa.

Ker je namenjen večkratni uporabi boš z njim prihranila, saj je to edini pripomoček, ki ga za načrtovanje nosečnosti in spremljanje ciklusa potrebuješ.

Test za ovulacijo te čaka tukaj.

Srečno! 🌸