Ostalo

Kateri test nosečnosti je pravi zame?

Naj ugibam … Tukaj si, ker obstaja možnost, da si noseča :)? In sedaj na spletu preiskuješ in odkrivaš prve znake nosečnosti in se sprašuješ, kateri nosečniški test bi bil pravi zate? Imam prav? Naj ti povem, da nisi edina in ravno zato je nastal ta blog prispevek. Skupaj bova pregledali vse možne simptome in razpoložljive nosečniške teste in prepričana sem, da boš na koncu vedela, kateri test nosečnosti je pravi zate.

Začniva na začetku 🙂

Kakšni so prvi znaki nosečnosti?

To je zagotovo eno najbolj priljubljenih vprašanj, vendar na žalost ni enotnega univerzalnega odgovora za vsako žensko. Ti pa telo pravzaprav že vse sporoča, le prepoznati moraš njegova sporočila.

Nekatere ženske običajno “začutijo” nosečnost, še preden pride do izostanka menstruacije. Mogoče se sliši nekoliko čudno, vendar resnično drži. Takrat se nekaj v telesu spremeni in sama lahko potrdim, da sem obakrat enostavno v sebi vedela, da se mi je nekdo pridružil.

Tukaj je nekaj najpogostejših znakov nosečnosti:

  • izostanek menstruacije,
  • občutljive prsi,
  • slabost,
  • utrujenost,
  • krči,
  • hrepenenje po hrani,
  • sprememba razpoloženja,
  • omotičnost,
  • glavoboli,
  • napenjanje,
  • ugnezditvena krvavitev,
  • povečana občutljivost na vonjave

Seveda je najzanesljivejši znak nosečnosti, pozitiven test nosečnosti, ki pa ga lahko opraviš že teden pred izostankom menstruacije z našimi visoko občutljivimi testi. Kako hitro boš lahko odkrila nosečnost, je odvisno tudi od tega, kdaj se je oplojeno jajčece ugnezdilo v maternico. Do ugnezditve navadno pride 6 do 12 dni po oploditvi.

Kateri nosečniški test lahko opravim?

Obstaja veliko različnih testov nosečnosti, ki so na voljo, zato je pomembno, da se pred nakupom seznaniš, kaj ti posamezni test omogoča.

Poleg domačega testa nosečnosti lahko opraviš tudi krvni test ali ultrazvočni pregled, vendar boš morala v tem primeru obiskati zdravnika ali laboratorij. Ti dve opciji sta sicer najbolj zanesljivi a vendar v prvem koraku skoraj nikoli uporabljeni.

Si za, da sedaj pogledava, kateri nosečniški testi so na voljo? 🙂 Pripravila sem ti en super plonk listek 😉

So izredno ugodni in zanesljivi nosečniški testi.

Paket vsebuje 10 trakov z izjemno občutljivostjo 10 mIU/ml, ki odkrivajo prisotnost nosečniškega hormona (HCG). Testni trak ti prikaže dve roza črtici – ena v testnem in ena v kontrolnem področju v primeru, da si noseča.

Nosečni test Ultra Early z več kot 99% zanesljivostjo ti omogoča jasen rezultat le v 3 minutah in to, kar 6 dni pred izostankom menstruacije. Test nosečnosti ClearBlue Ultra Early je definitivno PRODAJNI HIT med puncami.

Tudi ta test nosečnosti ti omogoča zgodnjo odkrivanje nosečnosti in to, kar do 6 dni pred  izostankom menstruacije. Digitalni test Ultra Early za zelo zgodnje testiranje ti omogoči brezskrbnost in jasen digitalni rezultat. S svojo edinstveno tehnologijoutripajočo lučko, te bo opozoril, kdaj je na testni paličici dovolj urina, da lahko odčita rezultat. Ko lučka začne utripati pomeni, da je na absorpcijski paličici dovolj vzorčnega urina.

Na ekranu se bodo prikazali posamezni segmenti, ki pomenijo, da test zbira in obdeluje podatke tvojega urina za rezultat. Jasen rezultat testiranja bo izpisan na ekranu z besedo – Pregnant/Not pregnant – Noseči/Niste noseči.

Test nosečnosti Rapid ti omogoča 99% zanesljivost od dneva pričakovane menstruacije in predvsem najlažjo izkušnjo testiranja nosečnosti. S svojo daljšo, ukrivljeno testno paličico, 50 % širšo konico in priročnim pokrovčkom je Clearblue® Rapid Detection preprostejši za uporabo in bolj higieničen kot kdaj koli prej. Inovativna in edinstvena tehnologija Floodguard™ v notranjosti pomaga preprečiti, da bi odvečni urin vstopil v napravo, kar je glavni poročani vzrok za napake pri testiranju.

Kot že sam naziv nosečniškega testa pove, je ta test nosečnosti enostaven za uporabo. Testiraš se lahko do 5 dni pred izostankom menstruacije in v samo 2 minutah ti pokaže jasen rezultat.

Test nosečnosti z indikatorjem tednov je edini, ki je pri ugotavljanju trajanja nosečnosti enako natančen kot ultrazvok. V samo 3 minutah ti bo indikator prikazal v katerem tednu nosečnosti si 🙂 1-2, 2-3 ali več kot 3.

Koliko testov nosečnosti naj opravim?

V eni izmed raziskav so ugotovili, da naj bi 40% žensk opravilo en test nosečnosti, 33% opravi dva testa nosečnosti, medtem ko 27% žensk opravi tri ali več, da bi se o svoji nosečnosti popolnoma prepričale.

Koliko testov moraš oz. želiš opraviti, je odvisno od tvojih osebnih okoliščin. Moraš pa vedeti, da je večina testov nosečnosti na trgu zelo natančnih in ni potrebe po ponovnem testiranju. V kolikor pa si imela negativen rezultat, ker si se testirala pred prihodom menstruacije in še opažaš znake nosečnosti, ti svetujem, da opraviš testiranje še enkrat. Pomembno je vedeti, da lahko določeni dejavniki, kot so nepravilna uporaba testa, jemanje nekaterih zdravil ali hormonsko neravnovesje, vplivajo na natančnost rezultata.

Kako verjetno je, da bo test nosečnosti lažno negativen?

Test nosečnosti je najbolje opraviti takoj zjutraj, ko je v urinu znatno najvišja koncentracija nosečniškega hormona (HCG). Ko si v zelo zgodnji nosečnosti je večja verjetnost, da bodo rezultati manj natančni, predvsem če test opraviš kasneje v dnevu.

In še za konec…

Upam, da ti je ta prispevek pomagal razjasniti nekaj pomembnih razlik med posameznimi testi. Pomembno je, da veš, da je vsak test nosečnosti zanesljiv, razlikujejo se le v natančnosti, načinu uporabe ter o samem prikazu rezultatov. Ne glede na to, kateri test ustreza tvojim pričakovanjem in za, katerega se boš odločila ti želimo vso srečo na tvoji poti in iskreno upam, da svoj plusek zagledaš takoj, ko bo tvoj paketek z nosečniškimi testi pri tebi doma. Tukaj lahko naročiš svojega ;). Med tem pa ti priporočam branje prispevka Kako se mentalno pripraviš na nosečnost 😉 .

PSSSSS, pa še nekaj —-> ne pozabi v svojo košarico dodati še lončkov za testiranje, da ne po potrebe po hiši iskati primernega lončka. 😉

Za MaybeBaby, Sara