Nasveti za zanositev

Koliko časa traja, da zanosim?

Vprašanje na katerega v resnici nihče ne pozna odgovora.

Odgovor smo izbrskali iz raziskave, tako, da boš v tem članku našla veliko številk. Kar pa še ne pomeni, da smo vsi številke. Da te podatki veljajo tudi za vaju. Tako kot ne obstaja odgovor na to vprašanje, ne obstaja ključ po katerem bi pare razvrščali v te številke, predalčke. Vsak človek je svet zase, vsako telo ima svoje zakonitosti in vsaj par svojo zgodbo. Statistika je v tem primeru lahko le en super vzpodbuda za vse, ki ste z načrtovanjem nosečnosti šele začeli. Pa tudi za vse ostale, ki nosečnost že aktivno načrtujete.

Kaj pravi znanstvena študija

Študija iz katere smo vzeli podatke, je spremljala ženske, ki so načrtovale nosečnost v času, ko so bili prisotni plodni dnevi – ko so bile najbolj plodne. V raziskavi je sodelovalo 346 žensk, od tega jih je kar 310 zanosilo v prvih 12 mesecih raziskave. Podatka o starosti niso razkrili.

36% jih je zanosilo po enem mesecu
68% jih je zanosilo po 3 mesecih
81% jih je zanosilo po 6 mesecih
92% jih je zanosilo po 12 mesecih

V zaključek razsikave so zapisali, da je večina parov zanosila v 6 ciklih. Vzpodbudno, kajne?

Kaj pa ne uradna raziskava

Raziskovalci te iste študije pa so vzporedno vprašanje o tem kako hitro je parom uspelo zanositi, opravili kar na Facebook strani (ki združuje več tisoč mladih mamic) in jim zastavili to isto vprašanje: kako hitro so zanosile. Ne trdijo, da so podatki 100% zanesljivi, vseeno pa smo dobili realen vpogled in realne številke, ki govorijo same zase.

34% jih je zanosilo v prvem mesecu
23% jih je zanosilo med prvim in tretjim mesecem
8% jih je zanosilo med 3 in 6 mesecem
10% jih je zanosilo med 6 in 12 mesecem
8% jih je zanosilo med 1 in 2 letom
16% je takih, ki so potrebovali več kot 2 leti. Večina je torej zanosila v prvem mesecu. Waw!

 

A kot smo omenili že na začetku in kot vedno poudarjamo – vsak par je zgodba zase in ne, nismo vsi statistika. Sigurno poznate primer, ko sta oba partnerja zdrava – pa ne gre in gre. Tako kot ste verjetno že slišali za primer, ko je “stroka” obupala, pa jima je vseeno uspelo!

 

Pri načrtovanju nosečnosti so ključni plodni dnevi. Bolj natančno, ko jih boste “izmerili” več možnosti imate, da se bo zanositev zgodila. Mogoče že v prvem mesecu!

Na žalost pa nas čas, v katerem živimo, ko si vsega želimo danes in takoj, naša pričakovanja lahko hitro soočijo z realnostjo. Vsekakor to ne pomeni, da obupata. Le potrpežljiva bodita. Čim bolj spontana. Zabavajta se. Počnita to z ljubeznijo! #madewithlove

 

Srečno!