Prehrana in zanositev

Limona in ingver: recept za plodnost

Priznajmo si: spočeti otroka je pogosto težje, kot smo mislili! Za mnoge pare ta postopek lahko traja mesece ali celo leta, kar je vse drugo kot enostavno.

Če se s to težavo spopadaš najverjetneje poskušaš številne stvari, kot so zdravo prehranjevanje, jemanje raznoraznih prehranskih dopolnil in številne druge opcije, ki pomagajo pri zanositvi.

Najverjetneje si že kdaj uporabila limono in ingver?

Ti dve sestavine vsi poznamo kot čudežno zdravilo pri prehladih. Skoraj vsi smo jo že uporabili za dvig imunosti… ti dve sestavine sta najbolj v uporabi ravno takrat, ko zakorakamo v hladnejše mesece, če pa le te dodamo še med smo dobili win win kombinacijo.

Ampak ali si vedela, da ti vse skupaj pomaga tudi pri plodnosti?

Pa poglejva na kakšen način… 😉

 

Limona

Je napolnjena z vitaminom C, močnim antioksidantom, ki spodbuja plodnost in preprečuje značilno upadanje delovanja jajčnikov s starostjo. Lupina vsebuje pektin, ki pomaga emulgirati maščobe in ponuja dodatne antioksidante, ki igrajo ključno vlogo pri razvoju zdravih jajčec.

Po študiji iz leta 2003 vitamin C izboljšuje ravni hormonov, ter pomaga uravnavati menstrualni cikel in normalno ovulacijo.

Vitamin C je tudi antioksidant, za katerega so študije pokazale, da izboljša kakovost semenčic ter zaščiti DNA v njej pred poškodbami, ki lahko pripeljejo tudi do splava. 

 

Si že slišala, da se nekateri zjutraj zbudijo in najprej popijejo vodo z limono? To počnejo, ker infuzirana voda, ki jo zaužiješ zjutraj, očisti tvoje telo škodljivih toksinov. To postavlja temelje za zdravo telo na splošno, v našem primeru pa bo še posebej koristno, saj pomaga uravnavati in vzdrževati naš cikel. Prav tako spodbuja sposobnost telesa, da absorbira hranila in krepi imunski sistem.

 

Ingver

Za neplodnost je lahko krivo tudi notranje vnetje . Ingver ima protivnetne lastnosti, ki preprečujejo to težavo, spodbuja pa tudi nežno razstrupljanje telesa. Ingver bo oživel tvoj prebavni sistem, pospešil presnovo in imunski sistem. Prav tako bo spodbudil krvni obtok, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravega ciklusa ter zdravju in oploditvi jajčec.

 

V kombinaciji limona in ingver:

Ko sestaviš ti dve sestavini in ju redno piješ boš okrepila splošno moč svojega telesa, vključno s stanjem maternice.  Zdrav imunski in prebavni sistem sta nujna in prav to boš pridobila z uživanjem teh sestavin. Tvoje telo bo lahko tudi učinkoviteje absorbiralo vitamine in minerale, ki jih potrebuješ.

 

Za še boljšo imunost pa jima dodaj še med 😉