Ovulacijski testi

Najbolj pogosta vprašanja o testu za ovulacijo

🌸Ali je test za ovulacijo MaybeBaby zanesljiv?

V kolikor boš test za ovulacijo uporabljala po navodilih, ki so sila preprosta, potem lahko testu zaupaš skoraj 100%. Zanesljivost testa je namreč med 96% in 98%. Podobna tehnika (s pomočjo sline) se uporabljala v medicinskih laboratorijih.

🌸Ali obstajajo kakšni stranski učinki?

Ne, stranskih učinkov ni. Test za ovulacijo je popolnoma naravna metoda, saj za njegovo delovanje in rezultate potrebuješ le jutranjo slino. Njegova uporaba nima nobenega vpliva na tvoje telo.

🌸Kdaj je najboljši čas za uporabo test za ovulacijo?

Za največjo zanesljivo ti priporočamo, uporabiš svojo jutranjo slino. V njej je namreč največja vsebnost soli, preko katere boš ugotovila v kateri fazi ciklusa si. Jutranja slina se priporoča tudi zato, ker vse kar daš v usta, lahko spremni PH vrednost tvoje sline kar lahko pokaže napačne rezultate.

🌸Lahko uporabljam test za ovulacijo tudi če nimam rednega ciklusa?

Seveda! Menstrualni cikel načeloma traja 28 dni, ampak se v praksi kaže, da imajo punce in ženske tudi drugačne cikluse, med 19 in 35 dni. In če si med njimi, potem ti bo test za ovulacijo v veliko pomoč, da boš lažje ugotovila, kdaj imaš ovulacijo in kdaj sledi menstruacija.

🌸Res lahko vplivam na spol otroka?

Načeloma lahko, ni pa seveda to 100% metoda. Poznavanje dneva ovulacije lahko znatno poveča možnost za spočetje želenega spola otroka. Če si želiš fantka – imej spolni odnos prvi dan menstruacije, če pa bi raje punčko pa se “priporoča” spolni odnos 2-4 dni pred ovulacijo. Odvisno pa je seveda tudi od spermijev – kako hitro se gibljejo.

🌸Mi bo test za ovulacijo pokazal, da sem noseča?

Test za ovulacijo ne more določiti nosečnosti in tudi ni temu namenjen. V primeru, da si noseča in da uporabljaš test za ovulacijo bo struktura tvoje sline pikčasta, brez praproti. Vsekakor pa moraš za ugotovitev nosečnosti uporabiti test za nosečnost ali obiskati ginekologa.

👉Imaš še kakšno vprašanje, na katerega nismo odgovorili? 👉Pošlji nam ga na info@maybebaby.si mi pa ti bomo v najkraješm možnem času odgovorili!

👉Če pa si že našla odgovor na svoje vprašanje, potem pa👉 skoči v MaybeBaby spletno trgovino in ga naroči še danes! 🤸‍♀

Srečno!