Kotiček za vaju, Nosečnost

Najlepše ideje za praznično oznanitev nosečnosti

Si morda v tem čarobnem času izvedela za nosečnost in načrtuješ kako bi to razkrila svojim najbližjim?

Oznanitev nosečnosti je za vselej poseben trenutek, ki ga bodo vaši najbližji v svojem spominu nosili še dolgo časa. To lahko delita na ustvarjalen in čustven način.  Pričakovanje otroka prinaša neizmerno srečo in občutek odgovornosti. Sprejela bosta novo vlogo z odprtimi rokami, polnimi ljubezni in pričakovanja. Ker pa je ta novica že sama po sebi tako čudovita, jo lahko izpeljeta v času praznikov še toliko bolj čarobno.

Vsem nosečkam čestitke! Vas je kar nekaj, ki ste nam v zadnjem obdobju sporočile veselo novičko. Vsi, ki imate to neizmerno željo po otroku, pa vam še ni uspelo… Držimo pesti in verjamemo, da bo tudi vama slej kot prej uspelo. Poskusita se osredotočiti na pozitivne misli v tem prazničnem času. 

Za vaju smo izbrali 10 najbolj prikupnih idej za oznanitev nosečnosti.

Svoje bližnje lahko presenetita in razveselita s skromno pozornostjo, ki pa jim bo čas praznikov še dodatno polepšala in jih čustveno prevzela.

Oznanitev nosečnosti z voščilnico

1.

Izberita prikupno praznično voščilnico s prostorom za sliko. Naredita skupno fotografijo s praznično tematiko, na primer: slika vaju, ki držita majhne čeveljce ali s sliko ultrazvoka,…

Na hrbtni strani voščilnice zapišite čustveno sporočilo, na primer: “Vesele praznike! Naše najlepše darilo pride prihodnje leto!”

 

oznanitev nosecnosti

 

Okrasek ali slika na smrečici

2.

Okrasite božično drevo z majhnimi čeveljci ali kakšnim obeskom s sliko. Ideja je lahko čisto vajina. Ko pridejo vajini najbližji,  pokažita okrašeno drevo in opazujta njihove reakcije. (: Nekateri se odločijo tudi za način, da pozitiven test nosečnosti postavijo pod smrečico in opazujejo presenečene in vesele obraze svojih najbližjih.

Slika ultrazvoka na smrečici

 

3.

Na smrečico lahko obesita tudi okrasek z napisom, primer: Postala bosta babica in dedek, teta in stric 🙂

 

Darila za najbližje

4.

Ob prazničnem kosilu ali večerji, lahko za vsakega pripravita majhno presenečenje. Opazujta reakcije, ko ljubljeni odprejo darila. Dodajta osebno noto, na primer: “Prihaja majhno presenečenje.”

Darilo za najbližje

5.

Postrezita buteljko vina ali pijače po želji z napisom, ki bo oznanil nov prihod družinskega člana

6.

V času oznanitve mogoče ne bosta z vsemi bližnjimi, s katerimi bi rada delila to veselo novico, zato lahko to razvijeta tudi kot sliko in okrasita voščilnico, ali pa kot sporočilo.

7.

Pod smrečico položita katerokoli otroško oblačilce z napisom. Ob odkritju bo prineslo pravo veselje.

8.

Kdo se v tem čarobnem prazničnem času ne bi razveselil sladkih dobrot? Pripravita lahko prikupne piškotke, v različnih oblikah iz katerih bo razbrana vajina vesela novička.

 

Veliki bratec ali sestrica

9.

V kolikor pričakujeta drugega otročka, ali pa tretjega, četrtega, lahko svoje najbližje presenetijo kar oni. Lahko oni obesijo okraske, z napisom, ko boste vsi zbrani, ali pa z oblačili in napisom pokažejo vaše novo pričakovanje. V kolikor z vašimi najbližjimi ne boste uspeli biti skupaj, pa jim lahko pošljete tudi prikupno sliko, ki bo vsekakor navdušila in pričarala nasmeh na obraze tistih, s katerimi se boste odločili deliti to veselo novičko!

oznanitev sorojencev

 

Oznanitev nosečnosti z napisom

10.

Oblecita si majico z napisom, ki oznanja, da sta v veselem pričakovanju. Ko boste vsi prisotni skupaj, si lahko snameta pulover ali jopico, ob tem pa bosta na obraze vajinih najbližjih pričarala pravi iskreni nasmešek in veselje.

napis za oznanitev nosečnosti

 

Izberita način, ki se najbolj prilega vajinem stilu in osebnosti. Praznično obdobje že samo po sebi prinaša čarobnost in radost, vendar pa lahko s prazničnim oznanjanjem nosečnosti ta čas postane še posebej nepozaben. Prepričani smo, da bo to najlepše darilo, kar si ga vajini najbližji lahko sploh zaželijo.