Nasveti za zanositev

Negativni vplivi na moško plodnost in število semenčic

Zdrava in kvalitetna sperma je pomemben dejavnik moške plodnosti. Število semenčic se nanaša na povprečno skupno število semenčic, prisotnih v enem vzorcu semena. Po nedavnih smernicah Svetovne zdravstvene organizacije je število zdravih semenčic 15 milijonov na mililiter (ml) ali 39 milijonov na vzorec. Število sperme pod 10 milijonov na ml se šteje za nenormalno in lahko povzroči moško neplodnost.

Strokovnjaki menijo:

Dr. Rohini, glavni strokovnjak za neplodnost in IVF, je pojasnil: „Število semenčic je neposredno povezano z zdravjem sperme. Preden začnete razmišljati o izboljšanju zdravja sperme, najprej razumemo oznake zdravja sperme.

Označevalci zdravja sperme vključujejo:

  • Gibljivost sperme: gibljivost sperme se nanaša na gibanje sperme. Spermiji morajo biti sposobni plavati, da dosežejo in oplodijo jajčece.
  • Količina semena: minimalna količina je potrebna za prenos sperme skozi žensko. Običajna količina semena znaša od 2 do 5 ml na ejakulacijo.
  • Morfologija sperme: Povprečna idealna velikost in oblika semenčic v vzorcu. Število semenčic: koncentracija semenčic na ejakulacijo.

Nizko število semenčic je eden glavnih vzrokov za težave s plodnostjo, zaradi česar je ta test plodnosti za moške priročna izbira.

Test lahko opraviš v zasebnosti svojega doma, brez zadrege in nevšečnosti, ki pogosto spremlja moške v danih situacijah.

Svojega lahko naročiš tukaj.

Zdaj se postavlja vprašanje, kako povečati število semenčic? Odgovor ni tako zapleten, kot mislimo.

 

 

Število semenčic lahko izboljšate s tremi metodami: spremembe življenjskega sloga, hrano in s pomočjo prehranskimi dodatki za plodnost. Vendar pa je za zdravljenje nizkega števila semenčic priporočljivo jemati zdravila, kadar je število semenčic prenizko.

Zdaj pa preveriva ostale… enega za drugim.

Trenutni življenjski slog je glavni dejavnik moške in ženske neplodnosti, malo sprememb v načinu življenja pa lahko pripelje do zaključka, ki si ga želita.

NEGATIVNI VPLIVI

Kajenje: Leta 2016 je študija pregledala rezultate več kot 20 študij s skoraj 6000 udeleženci, da kajenje dosledno zmanjšuje število semenčic.
Alkohol: Alkohol ni škodljiv le za zdravje, temveč tudi za spermo. Če pijete alkohol, morate to storiti zmerno. Glede na Centre za nadzor in preprečevanje bolezni se do dve pijači na dan šteje za zmerno.
Zdravila: Več predpisanih zdravil lahko zmanjša zdrav proizvod sperme, kot so antiandrogeni, protivnetna sredstva, antipsihotiki, kortikosteroidi, metoda in nekateri antibiotiki. Ko prenehate jemati ta zdravila, se število sperme normalizira, lahko pa se celo zmanjša. Droge, kot so marihuana, kokain itd., Zmanjšajo proizvodnjo sperme.
Stres: Stres nikomur ne koristi. V času stresa telo manj skrbi za razmnoževanje in bolj za preživetje. Zdrava prehrana in gibanje lahko pomagata zmanjšati stres.
Prekomerna telesna teža: Študija pravi: »Fantje s prekomerno telesno težo ali debeli so imeli manj semenčic in zmanjšali gibljivost.
Soja: sojina hrana vsebuje veliko količino fitoestrogenov ali rastlinskega estrogena. Presežek tega zmanjša vezavo testosterona in proizvodnjo sperme. Torej morate omejiti vnos hrane na osnovi soje, kot so sojino mleko, sojina omaka in tofu itd.

POZITIVNI VPLIVI

Seznam je predolg, a našteli bomo nekaj glavnih pristopov za izboljšanje števila semen in zdravja.

Zdrava prehrana: Zdrava in uravnotežena prehrana je ključnega pomena za zdravo telo in zdravo spermo. Nezdrav življenjski slog ne vpliva samo na splošno zdravje, temveč tudi na plodnost. Vadba: Vadba ne samo, da izboljša  psihično zmogljivost, ampak tudi zviša raven testosterona. Številne študije so pokazale, da lahko vadba izboljša kakovost sperme in poveča število semenčic.
Ustrezno spanje: Ustrezen spanec je pomemben za ohranjanje zdravja. Omejen ali pretiran spanec je povezan s slabo kakovostjo semena.
Prehranska dopolnila za povečanje plodnosti: Uravnotežen profil najkvalitetnejših hranilnih snovi, katera vsebujejo višjo vrednost hranil, katere je možno zaužiti z uravnoteženo prehrano lahko moškemu povečajo kakovost semenčic.

Za živahen libido in izboljšano kakovost semenčic ti priporočamo prehransko dopolnilo za moške Men‘s Fertility Support. Vsebuje pomembne hranilne snovi, ki povečajo plodnost, raven testosterona in količino sperme.

Posebna kombinacija vitaminov in mineralov ti omogočata povečanje število semenčic in količino sperme.

Izdelek vsebuje:

  • Cink: Poveča raven serumskega testosterona. Znano je, da cink povečuje moški spolni nagon in obnavlja libido. Ta element v sledeh obenem preprečuje estrogensko dominanco in je nujen za sintezo beljakovin (tj. gradnjo mišic in ustvarjanje novega življenja).
  • Koren mace: Manjša raven stresnega hormona kortizola. Koren mace je adaptogen, kar pomeni, da se prilagodi na dejavnike stresa, ki pustošijo potvojem telesu. Maca znižuje raven kortizola, poznanega tudi pod imenom stresni hormon. Pri nižji ravni stresa tvoje telo lažje izvaja ključne funkcije za plodnost, kot so proizvodnja semenčic in uravnavanje libida. Podaljša tudi življenjsko dobo semenčic in izboljša njihovo gibljivost.
  • Izvleček zelenega čaja: Vrhunski antioksidant. Oksidativni stres škodi celicam zaradi stresa, vnetne prehrane, onesnaženja in drugih dejavnikov. Zato potrebujemo antioksidante. Zeleni čaj telesu pomaga popravljati škodo zaradi oksidativnega stresa in tako omogoča proizvodnjo bolj plodnih semenčic.
  • L-arginin in L-karnitin: Esencialni aminokislini. Mitohondriji, elektrarne vseh celic, potrebujejo maščobne kisline za optimalno delovanje. L-arginin in L-karnitin mitohondrije oskrbujeta z maščobnimi kislinami ter tako povečujeta energijo in odpravljata impotenco.
  • Multivitaminska in multimineralna sestava: Uravnotežen profil hranilnih snovi. Sodobnemu človeku običajno primanjkuje vitaminov in mineralov. Naše telo hitro porablja zaloge vitaminov in mineralov, stanje pa še slabšajo slaba prehrana, pomanjkanje spanca, kronični stres in drugo. Z našim prehranskim dopolnilom moški lahko zadostijo svojim dnevnim potrebam po hranilnih snoveh, ki niso nujne samo za zdravo telo, ampak tudi za zdravo zanositev.

Hrana za izboljšanje števila semenčic

Tu je seznam živil, ki imajo široko paleto koristi za zdravje, vključno s sposobnostjo povečanja števila semenčic:

  • Orehi
  • Citrusi
  • Polnozrnata pšenica in zrna
  • Večina rib, zlasti divji losos, trska in vahnja
  • Mleko in mlečni izdelki z okrepljenim vitaminom D
  • Temna čokolada
  • Česen
  • Banane
  • Brokoli: saj je zelena zelenjava, polna folne kisline.
  • Špinača
  • Kurkuma, saj vsebuje visoko vsebnostjo vitamina C
  • Šparglji: super bogati z vitaminom C
  • Fermentirani oreški in semena