Ovulacijski testi

Pravilna uporaba ovulacijskega testa

Pravilna uporaba ovulacijskega testa

Tale zapis je zate, ki ovulacijski test že uporabljaš in zate, ki se o nakupu še odločaš.

Dejstvo je, da kar 80% žensk ovulacijski test uporablja narobe. Sploh v prvem tednu, ko največji izziv predstavlja količina sline, ki jo je za prave rezultate potrebno nanesti na lečo mikroskopa.

A brez panike – uporaba je enostavna, sploh ko slediš tem trem “simple” korakom. Še čisto vsaki, tudi meni, je po nekaj dneh uspelo najti ustrezno količino sline, na podlagi katere smo in nekatere še vedno spremljajo svoj mesečni ciklus.

1. Nanos sline🌸

Zadostna količina sline, ki jo naneseš na lečo je toliko, da prekriješ lečo in se po 10 minutah (včasih tudi prej ali pa celo kasneje) popolnoma posuši. Kar pomeni, da ko pogledaš na lečo mikroskopa, se nič več ne premika. Hja, to si je mogoče sedaj nemogoče predstavljati, ampak ko boš enkrat nanesla preveč sline boš hitro vedela o čem govorim. Če si frajerka, boš mogoče (kar je čisto momogoče) že ob prvem nanosu “zadela” zadosten nanos sline. Če pa ne – pa brez panike. Poizkušaj. Ne obupaj. Vedno smo ti na voljo, tako, da se nam javi če boš potrebovala klic v sili.

2. Shranjevanje in čiščenje🌸

Lečo na mikroskopu po uporabi vedno! obriši do suhega. To najlažje storiš s krpo/brisačko/”cunjo”, ki ne pušča za seboj tistih malih nitkic, ki jih boš potem videla na leči, ko boš pogledala v mikroskop. Nikakor! ne smeš leče brisati s čim vlažnim, sploh pa ne mokrim! Ko ga nehaš uporabljati ga obriši in dobro zapri. V kolikor se ti zdi, da je v tvoji kopalnici ogromno vlage, ti priporočam, da ga shranjuješ kje drugje. Ker je majhen, ga boš lahko shranila kamorkoli. Moja sestrična ga je dala v žep hlač v omari, saj res ni hotela, da ga kdo najde. Ni slaba ideja, kajne?

3. Struktura sline🌸

Nobena znanost ne bo prepoznati v kateri fazi ciklusa si. Načeloma bo test izrisal tri različne vzorce sline, ki povedo naslednje:

📍Pikčasta struktura

Se izriše, ko si 3 do 4 dni pred ovulacijo in 3 do 4 dni po ovulaciji.

📍Mešana struktura

Tik pred in tik po ovulaciji, Te dni že štejemo v dni ko ženska lahko zanosi, ampak je možnosti manj kot na dan ovulacije in več kot 4 dni po ovulaciji.

📍Praprotna struktura

Plodni dnevi! Čas za akcijo! 🙋‍♀

Torej, lahko si popolnoma brez skrbi, da ti ne bi šlo. Da test ne deluje. Da ni vreden svojega denarja. Da ne kaže rezultatov. Še tiste najbolj obupane, ki nikakor niso uspele določit svojih plodni dni, so danes hvaležne, da so si test kupile. Najdeš ga tukaj.

Srečno, ekipa MaybeBaby