Ostalo

Pred-nosečniški TO DO LIST…

OTROK JE ZAČETEK NOVEGA NEVERJETNEGA POGLAVJA V VAJINEM ŽIVLJENJU.

Predno pa narediš ta pomembni korak v življenju želim s teboj deliti nekaj nasvetov, ki so pred nosečnostjo nujni… Veš zakaj? Ker to lahko 🙂  in zato jih izkoristi preden dobiš naziv mama.

 

  • Draga moja privošči si POTOVANJE

Se na tvojem seznamu želja še vedno nahaja kraj, ki si ga želiš obiskati? Ne čakaj obišči ga 😉 Ne pravim, da z otrokom to kasneje ni možno. Seveda je vendar so stvari malo težje. Privošči si uro potapljanja, privošči si pokušino lokalnega vina, povzpni se na bližnjo razgledno točko… uživaj!!

  • Vzljubi svoje telo

Nekega dne boš mogoče pozabili kako tvoje telo izgleda danes. Seveda boš po porodu sprejela svoje novo telo in se ga naučila ljubiti vendar, če te spremembe sprejmeš že sedaj bo takrat to veliko lažje.

Modri nasveti mamic: » Prej kot se naučiš sprejemati svoje telo, ki ga imaš, ko ga boš imele, lažje je vse skupaj

 

  • Kariera

Verjemite ali ne ampak napredovanje v službi preden bo prišel dojenček ti lahko kasneje zelo pomaga. Poskusi pridobiti novo mesto v podjetju in nove odgovornosti. Pomembno je, da tvoji nadrejeni opazijo tvojo predanost in mogoče jo bodo kasneje nagradili z mestom,  ki bod za tebe primernejši, ko boš mamica. Vem, da to ni vedno izvedljivo ampak, če pa v svoji službi veš za delovno mesto, ki bi ti časovno bolj odgovarjalo in se zanj lahko boriš, ne čakaj, da ga zavzame kdo drug.

 

  • Obožuješ sir? Najej se ga 😉

Pojej vse nepasterizirane sire, saj jih vse (ne-veganske) nosečnice resnično pogrešajo.

 

  • Privošči si dolge spance

Nosečnost prinaša mnogo izzivov pri spanju kot so jutranja slabost, stalno polni mehur, bolečine v križi in iskanje ustreznega položaja za spanje sploh v visoki nosečnosti. Tukaj lahko samo upaš, da se to ne zavleče tudi po porodu in boš ena tistih srečnih ko malček že zelo kmalu prespi cele noči ali pa se zelo malokrat zbudi…. Hmm… bomo videli 🙂

  • Zmenek

Privoščita si zmenek in uživajta brezskrbno v vseh dnevih dokler sta še samo vidva. Sedaj vama še ni potrebno plačati varuške, da bi lahko za nekaj ur pobegnila od doma…

 

  • Okrepi mišice

Dobra fizična pripravljenost ti bo po nosečnosti še kako povrnila tvoj predhodni trud. Po nosečnost so  vedno vidne spremembe sploh v trebušnem delo in močnejši kot je bil tvoj core pred nosečnostjo hitreje boš stvari spravila v red 😉 Ne čakaj in začni telovaditi zdaj.

 

  • Pranje perila

Verjetno imaš nekje 4 stroje perila na teden kajne? V stanovanju vsak dan nekaj počistiš tam do sobote je  skoraj  že vse urejeno, opraviš le še nekaj malenkosti in to je to. Na to boš lahko, kar pozabila, ko boš imela otroke, saj čiščenje in pranje perila preide na popolnoma novo raven. Uživaj v razmeroma lahkih obremenitvah in čistem stanovanju.

 

  • Opravi pregled pri ginekologu

Najpomembnejša točka, ki jo moraš storiti je pregled pri ginekologu, saj je tvoje zdravje na prvem mestu. Zdravo žensko telo je ključno za zdravo nosečnost.

 

  • Ob tej točki pa ti razmisli kaj si želiš še storiti predno prevzameš najlepšo vlogo v življenju 😉

 

 

 

 

Prirejeno po