Ovulacijski testi

Primerjava ovulacijskih testov

🌸Primerjava ovulacijskih testov🌸

 

Če 👉 načrtuješ nosečnost, potem je prva stvar, ki jo moraš začeti spremljati 👉 tvoj mesečni ciklus. To pa zato, ker so plodni dnevi, ki se zgodijo v času tvojega mesečnega ciklusa, ključni za zanositev. Ovulacijski testi pa so namenjeni tudi vsem tistim, ki želite bolje razumeti svoj ciklus.

A kaj ko ugotavljanje plodnih dni ni enostavno, 🤷‍♀ sploh pri ženskah, ki imajo neurejen mesečni ciklus. Na srečo na trgu obstajajo “pomočniki”, testi za ovulacijo. V grobem jih ločimo na urinske in teste, ki delujejo na podlagi sline. Obema vrstama testov je skupno to, da od tebe zahtevata doslednost,🙋‍♀ kar je skoraj edini “dejavniki”, ki je pri obema enak. Sploh, ko je govora o načinu uporabe, enostavnosti uporabe, zanesljivosti in na koncu tudi ceni.

📍Kako delujejo testi za ovulacijo?

Urinski testi za določanje ovulacije prikazujejo rezultate z uporabo kemične reakcije, ki meri količino luteinizirajočega hormona v urinu. Njegova vrednost močno naraste nekaj dni pred nastopom ovulacije.

Ovulacijski test s slino pa deluje tako, da se v tvoji jutranji slini (ko se v njej nahaja največ estrogena in soli) izriše struktura, ki ti pokaže v kateri fazi ciklusa si. Uporaba je enostavna, higienična, rezultati pa so do 98% zanesljivi.

plodni dnevi, struktura sline, mesečni ciklus, ovulacija, maybebaby

📍Prednosti in slabosti ovulacijskih testov

Obe vrsti testa imata svoje prednosti in slabosti, kar zadeva zanesljivost, enostavnost uporabe, ceno in sicer:

CENA: čeprav 1 urinski test stane manj kot 1 test, ki deluje na podlagi sline – pa z njim na dolgi rok prihranite! Glede na to, da so urisnki testi za enkratno uporabo, jih na mesec potrebuješ 30 – če želiš za vsak dan v mesecu vedeti v kateri fazi ciklusa si. Poleg tega, da z enkratnim nakupom test prihraniš – ustvariš tudi manj smeti!

ZANESLJIVOST: v kolikor jemlješ kakšna zdravila, lahko le te vplivajo na raven LH hormona v urinu, ki bo vzrok za nepravilen prikaz rezultatov na ovulacijskem testu. V primeru uporabe ovulacijskega testa s slino pa lahko na rezultate vplivata dva dejavnika in sicer kajenje ter vnos hrane pred izvajanjem testa. Iz tega razloga je priporočljiv, da test opraviš takoj zjutraj, s svojo prvo slino, ki še “ni okužena”.

REZULTATI: V primerjavi s strukturo sline, ki jo vidiš na leči mikroskopa, je rezultate na urinskih testih včasih težko prepoznati. Vsekakor obe metodi od tebe “zahtevata”, da se naučiš brati rezultate, ko enkrat osvojiš njihovo uporabo.

Ovulacijski test MaybeBaby je do 98% zanesljiv enostaven za uporabo. Pa še majhen in diskreten je, tako, da ga imaš lahko vedno s seboj.

Svoj ovulacijski test naroči tukaj.

Srečno!