Nasveti za zanositev

Top 4 aplikacije, ki jih moraš imeti za beleženje menstrualnega ciklusa

Grafikone plodnosti: bazalne telesne temperature, menstrualnih ciklov ter spremembe sluzi materničnega vratu smo nekdaj beležile na papir in v zvezke. Nekatere tovrsten način zapisovanja še vedno uporabljajo, ker jim je tako ljubše in bolj priročno.

Vedno več deklet pa s pomočjo pametnih telefonov, ki je eden največjih virov shranjevanja vseh informacij, analizirajo podatke na enem mestu.

Na trgu so na voljo številne aplikacije, ki ti omogočajo sledenju menstrualnega cikla.

Tukaj so moji 4 favoriti po pregledu različnih aplikacij:

Clue obljublja, da je več kot le sledilnik menstruacije.  Spremlja dnevnik menstruacije in omogoča pregled preteklih ciklov, spremlja spremljajoče simptome, dogodke (spolnost, nespečnost, krvavitve, krče, raven energije, maternično sluz …). Opozori te celo na prihajajoči PMS. Nastaviš lahko tudi prilagodljive opomnike za ovulacijo in menstruacijo, tako da si vedno pripravljeni na to, kar prihaja ali pa te opomni, da ne smeš pozabiti vzeti kontracepcijske tabletke. Clue aplikacija je podprta z znanostjo, vodena z etiko in pod vodstvom žensk, Clue nikoli ni in nikoli ne bo prodajal uporabniških podatkov.

 

 

Aplikacija Kindara ti omogoča boljše razumevanje tvojega telesa, menstrualnega ciklusa in splošnega reproduktivnega zdravja. Aplikacija je enostavna za uporaba z izčrpnimi grafikoni. Primerna za načrtovanje nosečnosti, saj ti ravno zaradi svojih grafikonov olajša komunikacijo z ginekologinjo ali svetovalko za plodnost, katera bo lažje ocenila tvoje stanje in opazila morebitne znake anovulacije, PCOS, neplodnosti ali perimenopavze.

Omogoča ti preprosto beleženje menstruacije, bazalne telesne temperature, cervikalno sluz, spolne odnose, rezultati testov, simptome PMS in še več. Aplikacija ti poda rezultate na podlagi tvojih dejanskih podatkov in na povprečje prebivalstva.

 

Period tracker naj bi bil med najbolj poznanimi aplikacijami. Dnevno si aplikacijo prenese več tisoč žensk. V njihovi ekipi je več kot 100 zdravnikov in strokovnajkov, ki sodelujejo pri razvoju aplikacije.Omogoča beleženje menstrualnega ciklusa in omogoča svoje podatke pretvoriti v grafikone, ki natančno prikazujejo potek, kaj se je dogajalo s tvojim telesom.

Bonus aplikacije je, da se spremeni tudi v sledilnik nosečnosti, ko ga boš potrebovala, tako da je precej vse-v-enem. Prav tako pa ti omogoča načrtovanje opomnikov za prihajajočo menstruacijo in ovulacijo. Prilagodiš lahko tudi obvestila o teži, spanju, vnosu vode in cilju korakov.

 

myWonder je namenjen vsem dekletom in ženskam, ki želijo vedeti več o svoji plodnosti. Obenem je myWonder odlična in predvsem zelo učinkovita naravna kontracepcija.

Mlada dekleta z aplikacijo myWonder izboljšajo znanje o svojem telesu. Posledično lahko spremenijo svoj način življenja in zaživijo brez hormonskih tabletk ali drugih hormonskih preparatov. myWonder natančno določi plodne dni s pomočjo simpto-termalne metode Sensiplan, ki zasleduje dva ključna parametra: sluz materničnega vratu in bazalno telesno temperaturo.

Upam, da ti bo moj izbor v pomoč pri odločitvi 😉