Ostalo

Spadata v skupino parov, ki imajo težave s plodnostjo?

Prvi znaki nosecnosti - sem noseca?

Spadata v skupino parov, ki imajo težave s plodnostjo?

Večina parov, ki se odločijo za otroka se na poti do zanositve srečujejo z izzivi, ki jim ne omogočajo, da bi zanosili zlahka. Dejstvo je, da težave s plodnostjo niso vidne na prvi pogled, zato jih je še toliko težje ugotoviti in definirati ter jih posledično “zdraviti”.
Glede na to, da berete ta članek, verjetno delat na tem, da si povečate družino a ste žal naleteli na izzive, ki so lahko povezane z neplodnostjo. A nič zato, berite naprej.

Z vami delimo nekaj najbolj pogostih vzrokov za neplodnost, tako za ženske kot za moške, saj sta oba partnerja pomembna za uspešno zanositev.

Vseh vzrokov za neplodnost ni moč odpraviti, je pa nekaj takih katere lahko odpravite sami. Med njimi so predvsem:
kajenje
pitje alkohola
prekomerna ali prenizka telesna teža
stres

Obstajajo pa še bolj specifični vzroki za neplodnost, ki pa jih ni tako enostavno odpraviti.

👸Ženske:
Endometrioza
Bolezni jajcevodov
Kronične bolezni kot so diabetes, artritis, visok pritisk, lupus, astma…
Dva ali več splava
Neredni mesečni ciklus
Zgodnja menopavza
Nepravilno razvita maternica
Polipi na maternici
Ciste
Sindrom policističnih jajčnikov

🤴Moški:
Opracija kile
Testisi, ki se v ravni mladosti niso dovolj spustili
Infekcija prostate
Zdravila za čir
Cistična fibroza
Prezgodnji izliv ali blokada testisa
Povečane žile v testisih

Velik vpliv na neplodnost prinašajo tudi spolno prenosljive bolezni, ki lahko zelo vplivajo na plodnost – tako moškega kot ženske. V izogib imejte zaščitene spolne odnose, sploh v času, ko načrtujete nosečnost. Seveda pa je priporočljivo, da imate spolne odnose vedno zaščitene, sploh če imate različne partnerje s katerim delite intimne trenutke.

🎀Test za ovulacijo🎀 vama bo prišel prav v koliko ženska ne pozna svojega mesečnega ciklusa in posledično ne vesta kdaj so plodni dnevi, prav tako, pa je test za ovulacijo v veliko pomoč pri ženskah, ki imajo sindrom policističnih jajčnikov.

V kolikor vama test ne bo ustrezal, ga lahko po 14 dneh, nepoškodovanega vrneta, mi pa vam bomo vrnili denar. Naročita ga tukaj 👉https://www.maybebaby.si/trgovina/. Če pa še vedno nista prepričana, da je to – nas pokličita ☎ 041 336 352