Ostalo

Zanimivosti v času ovulacije

Zanimivosti v času ovulacije

Ovulacija je čas na polovici menstrualnega ciklusa, če je le ta reden in se dogaja na 28 do 35 dni. Nekje na sredini pa pride v ženskem telesu do ovulacije, ki se kaže na različne načine in mi smo poiskali nekaj bolj zanimiv. O tistih najbolj splošnih o katerih se tudi največ govori, pa smo zapisali tukaj.

🎀V času ovulacije žensko telo išče in privablja najboljšega možnega partnerja za oploditev. To pa zato, ker je ženska v času ovulacije najbolj ženstvena in se v tem času počuti najbolj žensko kot le lahko. Tako je dejal že priznani evolucijski biologi,ki pravi, da je ženska postane najbolj ženstvena v času, ko ovulira.

🎀In ravno zato se ženske v času ovulacije oblačijo bolj ženstveno, raziskave celo kažejo, da si v času ovulacije ter tik pred njo, nanesejo več ličil saj si želijo biti bolj privlačne za nasprotni spol.

🎀Poleg tega pa v času ovulacije izbirajo bolj “drzna”, privlačna oblačila, ki naj bi, poleg tega, da bodo bolj privlačila moške, ostalim ženskam sporočala, da tudi one tekmujejo za moškega.

🎀Ne samo oblačenje, v času pred in v času ovulacije pa naj bi ženske tudi hodile bolj samozavestno, s čimer sporočajo, da so v lovu za najboljšega možnega parterja (ki jih bo oplodil in postal oče njenega otroka).

🎀Ženske v tem obdobju nezavedno iščejo moške z lastnostmi, ki na splošno veljajo za bolj moške, predvsem po obliki in glasu moškega. To so znaki razvojne stabilnosti, kar kaže na to, da si ženska namerava ustvariti zdrave potomce.

🎀V času ovulacije naj bi bilo žensko telo bolj simetrično saj je tako še bolj privlačno za nasprotni spol.

🎀V času ovulacije se izostri vonj pri ženski, prav tako, da znajo tudi moški “zavohati” žensko, ko le ta ovulira in jim je zato še toliko bolj privlačna. In obratno. Glede na to, da ima ženska v času ovulacije bolj izrazit voh si s tem omogoča, da na podlagi tega prvinskega nagona izbere pravega partnerja zase.

🎀Ker je ženska v času ovulacije prava ženska in bolj privlačna in tudi bolj dovzetna za nasprotni spol, ji je všeč več moških in o njih tudi več fantazira.

🎀Če povzamemo vsa ta dejstva lahko rečemo, da je ovulaciji teden čas, ko se telo “skrivno” pripravlja na oploditev.

In kako najlažje in najhitreje ugotoviš kdaj imaš ovulacijo? Tako, da imaš vedno pri sebi test za ovulacijo, ki ti bo na podlagi tvoje jutranje sline v 10 minutah pokazal v kateri fazi ciklusa si.

Naroči ga tukaj.