Nasveti za zanositev

Napake pri načrtovanju nosečnosti

Napake pri načrtovanju nosečnosti

Načrtovanje nosečnosti je za nekatere pare čista zabava, za večino pa lahko stresno obdobje v življenju. A vsem je skupno to, da delajo napake, ki zmanjšujejo možnost za oploditev.

Pred tabo je 10 najpogostejših napak, ki jih dela večina parov. A dobra novica je ta, da se vsem tem napakam lahko izogneta!

1. Premalo spolnih odnosov

Brez spolnega odnosa ne more priti do oploditve. Prav tako je ključno, da imata spolne odnose v času, ko ovuliraš, zato je pametno imeti spolne odnose v času, ki je najbolj primeren – v času, ko nastopijo plodni dnevi. Ne drži, da manj spolnih odnosov ohranja spermije bolj kvalitetne, saj moški vsakič znova proizvede veliko količino spermijev, tako, da je zaloga vedno sveža. Na kvaliteto spermijev vplivajo drugi dejavniki. Zate, za žensko pa je ključno, da veš kdaj so tvoji plodni dnevi in takrat izkoristita čas za akcijo!

2. Preveč spolnih odnosov

Manj je več – drži tudi pri načrtovanju nosečnosti. Manj v smislu, da imata spolne odnose le v času plodnih dni, sploh če že dlje časa “delata” na tem, da bi zanosila. No, vsekakor ne izključita tudi tistih spolnih odnosov, ko vama enostavno “paše”, saj vaju to povezuje in ohranja strast med vama. Veliko parov se “potoži”, da spolni odnos izgubi svoj čar, ko dlje časa načrtujejo nosečnost, zato ohranita tudi to!

3. Vedno enak položaj pri spolnih odnosih

Verjetno si kje zasledila, da je misijonarski položaj en boljših za oploditev in pa dejstvo, da po spolnem odnosu “dvigneš” boke, ampak v resnici ni čisto tako. Če tudi si ti zgoraj ali on zgoraj ali pa kakorkoli drugače, so možnosti za zanositev enake. Ko moški ejakulira, spermiji odplavajo direktno v jajcevod. To se zgodi v nekaj sekundah, ne glede na položaj med spolnim odnosom. Torej, položaje menjajta in se ob tem čim bolj zabavajta!

4. Predvidevanje, da je težava pri ženski

Ko se pari soočajo z dejstvom, da načrtovanje nosečnosti ne gre po planu in traja dlje, vsi s prstom najprej pokažejo na žensko. Sploh na njeno mentalno plat. A temu ni tako! Moški ne verjamejo in si ne želijo verjeti, da je z njimi nekaj narobe. Verjetno zato, ker s tem, ko ejakuirajo, dobijo občutek, da so naredili svoje in z njimi ni nič narobe. Pri ženski se hitreje pokažejo fizični znaki, da nekaj “ne štima” (izostanek menstruacije, PCOS, izostanek ovulacije…) kar pa še ne pomeni, da je razlog samo na njeni strani. Razlogi so dejansko lahko v ženski, lahko v moškem, lahko je razlog pri obeh ali pa ga tudi ni. Človeško telo še vedno ostaja neznanka in določenih stvari se enostavno ne da pojasniti…

5. (Ne) spremljanje mesečnega ciklusa

Spremljanje ovulacije je lahko prava umetnost. Sploh če “sveto” verjameš, da se bo ovulacija zgodila 14 po menstruaciji. In če nimaš rednega mesečnega ciklusa boš res težko “na uč” izračunala kdaj so tvoji plodni dnevi. Na srečo imaš na voljo kar nekaj “pomočnikov”, ki bodo namesto tebe preverjali v kateri fazi ciklusa. Izbiraš lahko med različnimi metodami, med najbolj zanesljivimi in enostavnimi pa je sigurno test za ovulacijo MaybeBaby, ki je do 98% zanesljiv in mu lahko popolnoma zaupaš!

Ključno je, da se zavedata, da sta v tem skupaj. Odvisna en od drugega in da se zavedata dejstva, da vama bo le s skupnimi močmi uspelo! Pomembno je, da ne obupata!

Mi skupaj z vama držimo pesti!