Kotiček za vaju

Kako je imeti spolne odnose 15 dni zaporedoma?

Včeraj sva se s prijateljico nasmejali do solz. Najin video klic je bil, kljub nenavadnem druženju (drugače sva vedno pili kavo do onemoglosti…seveda skupaj)  zelo zanimiv. Včasih se je potrebno pač malo znajti.

Njeno zgodbo in zabaven pristop, pri načrtovanju pa sva strnili v zapis.

Aljina zgodba

Ko so prijatelji in družina ugotovili, da se z možem aktivno trudiva zanositi, sva vedno znova slišala nekaj izjav, ki so nama šle že malo na živce :

“Oh, to mora biti zabavno.”

“Vsaj prideš do vaj.”

“Tako srečen si.” (To se je vedno govorilo mojemu možu, ne meni).

Ljudje se niso zavedali, da sva 14 mesecev aktivno poskušala zanositi, štiri cikle pa sem jemala zdravila za neplodnost. Bila sem tako zelo pripravljena na nosečnost in takrat sva bili z možem pripravljena storiti vse, kar je bilo potrebno., da nama bo uspelo.

In en mesec sva dobila navodilo :  “karkoli je potrebno” pomenilo, da morava seksati … veliko.

Po pogovoru z zdravnikom sva sklenila, da bova vsak dan seksala okoli mojega potencialno plodnega časa, ki je trajal približno 15 dni. Aktivno sem tudi uporabljala MaybeBaby test, zato sem imela približno predstavo, kdaj se bo zgodila ovulacija. Toda z zdravili smo želeli povečati svoje možnosti.

Do takrat sem mislila, da je najino spolno življenje dobro, toda moram vam povedati – ko sem imela spolne odnose 15 dni zapored, sem odkrila, kaj pomeni imeti “preveč” dobre stvari. Naj razložim:

Prvi dan: Živčna sem, a navdušena. Vzamem si čas za pripravo razpoloženja: Skupaj imava odlično večerjo, primeva se za roke in se poljubiva. Ta čas za naju sva močno potrebovala. Luči so pridušene, sva v intimnem trenutku in ne želim, da se ta večer konča.

Drugi dan: Prejšnja noč je bila neverjetna in ves dan v glavi ponavljam seksi trenutke. Kar naprej gledam na uro, štejem ure, dokler moj mož ne pride iz službe. Komaj čakam, da spet skočiva v posteljo.

Tretji dan: Odločila sva se, da je seks vsak večer najboljša ideja, zato bi morala imeti seks vsak dan za vedno. Oba se počutiva, da sva si bližje kot kdaj koli prej.

Sledita četri in peti dan: Pustolovska sva, preizkušava nove položaje, veliko časa nameniva predigri.

Šesti dan: Pogrešam svoj prostor. Te intime je preprosto preveč. Začenjam misliti, da je bil ta dvotedenski razpon slaba ideja.

Sedmi dan: Ljubim svojega moža in mislim, da je neverjeten, vendar zdaj ne želim biti v njegovi bližini.

Sledi nov teden: Slečeva se, komaj se pogovarjava – vse tako brezčutno.

Trinajsti dan: Nerazpoloženost … raje sem čistila kuhinjo. Pobrišem tla, pospravim perilo in nato petminutni seks – to je samo še eno opravilo.

Štirinajsti dan: V najini sobi je spet preveč vroče. Odločila sem se, da počakam, da vidim, če se bo zrak ohladil. Ne – drživa skupaj. Nevihta se začne zunaj, zato se potrudiva in na hitro seksava z odprtim oknom, da vstopi hladen zrak.

Petnajsti dan: “Si že končali?” Ta mesec je bolje, da zanosim, ker si nikoli več ne želim seksati.

 

Torej, ja, intimnost z možem 15 dni zapored ni bila tako seksi, kot se sliši. Ja, zabavno je bilo vaditi in imela sva srečo …. Toda ko je bilo konec teh 15 dni, sva bila vesela, da je pritisk mimo.

Ena stvar, ki sem se je naučila iz izkušenj? Poskus, da bi nama uspelo zanositi s tolikimi težavami, je lahko res strašljiv in stresen. In čeprav spolnost v tem času morda ni bila tako čarobna, kot sem mislila da bo, svojega moža in naše trdno partnerstvo cenim bolj kot kdaj koli prej.

 

So se tudi tebi zdeli poskusi zanositve izziv v zvezi?