Nasveti za zanositev

Kako lahko moški vpliva na hitrejšo zanositev?

Za nosečnost sta potrebna dva, tako moški kot ženska. In ker se večino časa govori predvsem o tem kaj mora storiti ženska, da bo lažje zanosila, smo tokrat pripravili zapis o tem kako lahko moški vpliva na hitrejšo zanositev.

Načrtovanje nosečnost je tako naloga obeh, in moški lahko na uspešnost vplivajo skozi več dejavnikov in sicer:

1. Vnos antioksidantov:
Raziskave kažejo, da vnos antioksidantov vpliva na boljše stanje sperme in da pari v katerih moški vnaša večje količine antioksidantov v telo, lažje zanosijo. Med najbolj učinkovite antioksidante štejemo:
CINK, ki se nahaja v rdečem mesu, fižolu, ostrigah
VITAMIN C
SELEN se nahaja v tuninem mesu, govedini, v puranjem mesu in piščančjem mesu
VITAMIN E je predvsem v oreščkih, semenih, olju in listnati zelenjavi
FOLNA KISILNA
Vedno pa lahko vitamine vnašate v telo tudi z dodatki, ki vsebujejo vitamine, ki jih vaše telo potrebuje.

2. Redni spolni odnosi 
Če načrtujete nosečnost in imate spolne odnose v času, ko ima ženska ovulacijo, je to najbolj primeren čas. Se pa dogaja, da ženske ne morejo definirati svojih plodnih dni in si zato pomagajo s pripomočkom – test za ovulacijo je najbolj učinkovit.
Raziskave kažejo tudi, da moški, ki imajo večje število spolnih odnosov so bolj plodni.

3. Prenehajte s kajenjem
Kajenje ni dobro iz večih razlogov, to itak že veste. Dejstvo pa je, da kajenje vpliva na zdravje sperme, predvsem na zmanjšanje števila semenčic, manjšo gibljivost semenčic (sposobnost plavanja spermijev) in obliko spermijev.
Če že dlje časa načrtujeta nosečnost in kadite, vzemite na znanje tudi ta dejavnik, ki lahko negativno vpliva na izzid.

4. Pazite na vnos alkohola
Tako kot kajenje, tudi vnos prevelikih količin alkohola lahko vplivajo na zdravje vaše sperme. Študije, v katerih so preučevali alkoholike, so pokazale, da ima le 12% moških, ki pijejo alkohol, normalno število zdravih spermijev, v primerjavi s 37 odstotkov takih moških, ki ne pijejo in ne kadijo. Alkohola ni potrebno popolnoma črtati, vseeno pa pazite na zaužite količine.

Bistveni pri načrtovanju nosečnosti so plodni dnevi. Ko bosta s partnerko vedela kdaj so plodni dnevi bosta lažje in bolj učinkovito načrtovala nosečnost. Test za ovulacijo Maybe Baby pa vama bo pri tem pomagal, saj bosta vsak dan znova lahko preverila če je danes pravi dan za zanositev.

Imate vprašanje 👉 info@maybebaby.si