Ovulacijski testi

Komu je namenjen test za ovulacijo Maybe Baby? (2.del)

Test za ovulacijo Maybe Baby je idealna alternativa različnim zaščitam za varne spolne odnose, ki pa mnogim ženskam povzročajo nelagodje in slabo počutje, zato je Maybe Baby odlična alternativa. Koristen za uporabo pa je tudi v ostalih situacijah, ki smo jih opisali v tem članku. Prvi del članka pa najdete tukaj.

1. Ženskam, ki stopajo v fazo zrelosti
Maybe Baby test za ovulacijo bi moral biti sopotnik vsake ženske, ko pride v fazo zrelosti, torej, ko se začne mesečni cikel. Če ženska natančno ve kdaj so njeni plodni in ne plodni dnevi lahko zmanjša možnost za neželeno nosečnost.

2. Ženske, ki želijo vplivati na drugo nosečnost
Če ne želite, da bi med prvim in ostalimi otroci bilo preveč starostne razlike, nosečnost načrtujte. To najlažje naredite tako, da si določite obdobje v katerem želite znositi in v tistem času uporabljate test za ovulacijo, ki vam bo pokazal kdaj so vaši plodni dnevi in tako boste točno vedeli kaj je najbolj ugoden dan za zanositev. Vplivate pa lahko tudi na spol otroka – več si preberite v članku na to temo.

3. Ženskam, ki imajo neurejen mesečni ciklus
Test za ovulacijo je idealen pripomoček za vse ženske, ki imajo nereden mesečni ciklus in želijo bolj natančno vedeti kdaj imajo ovulacijo in kdaj lahko pričakujejo menstruacijo.

4. Za par, ki si želijo imeti spolne odnose brez stresa
Števili pari se ne odločijo za hormonske oblike kontracepcije, prav tako ne radi pri spolnih odnosih uporabljajo kondom, zato uporabljajo test za ovulacijo, ki jim pomaga pri definiciji neplodnih dni, da v teh dneh uživajo v nezaščitenih spolnih odnosih brez skrbi, da bi se neželena nosečnost pojavila.

5. Za ženske, ki težko prenašajo stranske učinke kontracepcije
Kontracepcijske tablete imajo velikokrat neželene stranske učinke, sploh učinke, ki vplivajo na delovanje njihove psihe – nihanje razpoloženja je najbolj pogost stranski učinek, ki je hkrati tudi najmanj zaželen. Tako si ženske pomagajo s testom za ovulacijo, saj vedo kdaj ni plodnih dni in lahko brez skrbi uživajo v nezaščitenih spolnih odnosih.