Ostalo

5 položajev pri seksu, ki (lahko) spodbudijo nosečnost

 

Pri načrtovanju nosečnosti, poleg hrane, gibanja, dobrega fizičnega in psihičnega počutja na uspešnost načrtovanja vplivajo tudi položaji pri seksu.

Pripravili smo seznam 5 položajev pri seksu, ki (lahko) spodbudijo nosečnost, za katere strokovnjaki sicer ne trdijo, da bodo povečevale možnost zanositve ampak vseeno obstaja nekaj teorij, ki pravijo, da so določene pozicije bolj učinkovite kot druge. Sploh tiste, ki spodbujajo gravitacijo.

Pa poglejmo…

1. Tvoje noge na njegovih ramah
To je položaj, kjer je medenica obrnjena nazaj kar daje spermi moč s pomočjo gravitacije, da lažje in hitreje doseže vaše jajčece.

2. Misijonarski položaj
Čeprav misijonarski položaj ni najbolj vznemirljiv je pa učinkovit in sicer predvsem zato, ker partner pri tem položaju prodre globoko v maternični vrat tako, da imajo spermiji še dodatno pomoč na poti do jajčeca.

3. Ti na vrhu
Položaj pri katerem imate nadzor nad situacijo, pa vendar preden se zgodi izliv zamenjajte položaje. Teorija pravi, da tak položaj ustavi gravitacijo, ki bi spermijem pomaga, da bi le ti čim prej dosegli jajčece.

4. Od zadaj
Položaj omogoča globoko penetracijo in je po teoriji najbolj učinkovit položaj če želite zanositi. Ko končate s položajem se ulezite na hrbet in dvignite svoje boke, tako, da podaljšate potovanje spermijev k vašem jajčecu.

5. En ob drugem
Položaj, ki se priporoča predvsem takrat, ko ste v stresu in si želite sprostitve. S partnerjem si gledata iz oči v oči kar vaju še bolj poveže v intimen trenutek in udobje položaja, ki je lahko usoden v času načrtovanja nosečnosti.

Da pa bodo položaji res pripomogli k nosečnosti je smiselno, da vesta tudi kdaj so plodni dnevi, da bosta nosečnost še bolj učinkovito načrtovala.

Srečno!