Nasveti za zanositev, Prehrana in zanositev

Mojih top 5 korakov do zdrave ovulacije

5_korakov_za_ovulacijo

Podpora ovulaciji se res začne na začetku tvojega cikla, saj moraš telesu zagotoviti optimalno in varno okolje za zanositev.

Tukaj je mojih top 5:

  1. Spanje – jetra med spanjem opravljajo veliko delo, kar pomeni, da uravnavajo tudi tvoje hormone. Prizadevaj si 7-8 ur kakovostnega spanca in odloži telefon vsaj 30 minut pred spanjem
  2.  Jagode – to sadje je polno antioksidantov, sestavin, ki pomagajo ohranjati zdravje, lajšajo staranje in ščitijo tvoja jajčeca pred poškodbami. Poskusi zaužiti ½-1 skodelico neke vrste jagodičja na dan. Lahko tudi zamrznjene, saj jih določeni lažje prebavijo in jih imaš tudi za dlje časa.
  3. Vadba – kvaliteta naj bo pred kvantiteto. Nekaj minut rekreativne vadbe (zmerna vadba) – kot so joga, hitra hoja, tek,.. Vse visoko intenzivne vadbe shrani raje za po ovulaciji. Prekomerna vadba lahko privede do povišane ravni kortizola, kar je točno tisto, čemur se poskušamo izogniti.
  4. Zmanjšanje stresa – pomembno, ko gre za plodnost. Obstajajo vsakodnevni stresorji, ki se jim v določeni meri lahko izognemo. Poskusi s sprostitvenimi vajami, dihalnimi tehnikami vsaj 5-10 minut na dan. Naj to postane del tvoje dnevne rutine, da boš tudi sama kar se da sproščena in neobremenjena.
  5. Uravnoteženi obroki – številni osnovni dejavniki nerednih ciklov so posledica neravnovesja krvnega sladkorja in možne insulinske rezistence. Ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko narediš za svoje zdravje in svojo plodnost je, da nameniš pozornost uravnoteženi prehrani in vnosu le-te.
Za lažje spremljanje tvoje ovulacije, je ovulacijski test Maybebaby zate trajna rešitev, da boš lahko točno vedela, kdaj je optimalen čas za zanositev.
Za Maybebaby, Doris