Prehrana in zanositev

S pravimi hranili do plodnosti. Veš katera so?

Če načrtuješ dojenčka, verjetno že veš, da moraš začeti jesti bolj zdravo, da bo tvoje telo dobilo dovolj potrebnih hranil. Toda ali si vedela, da je pomembno tudi jemati prehranska dopolnila in, da ti ta celo lahko pomagajo do zanositve.

Tudi kakovostna hrana ne vsebuje vedno vseh hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje. Določeni vitamini in minerali lahko pomagajo, do večje plodnosti, saj dokazano vplivajo na nastanek semenčic in ureditvijo menstrualnega ciklusa. Z najkakovostnejšimi vitamini, minerali, aminokislinami in drugimi sestavinami boš močno izboljšala svoje reproduktivno zdravje in sposobnost telesa, da zanosi. Prehranska dopolnila vsebujejo veliko enakih hranil, kot jih običajno najdemo v hrani, vendar običajno vsebujejo višjo vsebnost folne kisline, železa,itn.,…

Večina vitalnih organov se razvije do 10. tedna nosečnosti, zato je tako pomembno, da imaš svoje telo, kar se, da najbolje pripravljeno. Pri zarodku se zapira nevralna cev in če telesu primanjkuje folne kisline, se lahko ne zapre pravilno, kar lahko povzroči hude okvare v hrbtenici, možganih, lobanji ter zajčjo ustnico . Ženske z pomanjkanjem vsebnosti folne kisline imajo lahko  tudi težave s ponavljajočimi se spontanimi splavi.

Dokazano je, da jemanje 400-600 mikrogramov folne kisline na dan, od časa pred zanositvijo do tretjega meseca nosečnosti zmanjša tveganje za nastanek omenjenih nepravilnosti. Študije so tudi dokazale, da zadosten vnos folne kisline zmanjšuje tveganje za srčno-žilne okvare. Po podatkih neprofitne organizacije March of Dimes v Ameriki zabeležijo vsako leto vsaj 3.000 nosečnic, ki je njihove otročke prizadela okvara nevralne cevi.

Če bi vse ženske vzele vsaj 400 mikrogramov folne kisline pred in med nosečnostjo, bi se število napak zmanjšalo za približno 70%.

5 ključnih sestavin in njihov vpliv na plodnost

Folat: Vitamin B 9 je ključen za zanositev. Telo folno kislino ali vitamin B 9 uporablja za ustvarjanje celic (tako lastnih kot tudi pri ustvarjanju novega življenja). Več študij dokazuje zmanjšanje števila prirojenih napak ob primerni ravni folata.

Inozitol: Pomaga pri sindromu PCOS in neplodnosti. Do 72 % žensk s PCOS ima težave z neplodnostjo, vendar ni treba, da se zgodba tukaj konča. Inozitol, ki ga v velikih količinah najdemo v možganih, ženskam z neplodnostjo in PCOS pomaga obnoviti njihovo reprodukcijsko zdravje. Inozitol pripomore tudi pri uravnavanju mesečnega ciklusa.

L-arginin, cistein, tavrin: Esencialne aminokisline. Morda se še spomnite pouka kemije, kjer smo se učili, da so aminokisline gradniki beljakovin. Vendar pa aminokisline potrebujemo tudi za druge stvari, ne zgolj za izdelavo beljakovin. Te aminokisline pomagajo preprečevati in odpravljati težave s spolnostjo, saj povečajo pretok krvi v spolovilo.

Elementi v sledeh: Cink, selen in baker za uravnotežene hormone in prekrvavitev. Elementi v sledovih s skupnim delovanjem v telesu vplivajo na skoraj vse funkcije v zvezi s plodnostjo. Ti esencialni minerali so nujni za regulacijo estrogena in vzdrževanje zdravega živčnega sistema, pomagajo pa tudi semenčicam na poti do jajčeca.

Vitamini skupine B: . Vitamini skupine B povečujejo energijo, vitamin B 9 pa pripomore k plodnosti.

Vse ključne sestavine pa smo našli v prehranskem dopolnilu Conceive Plus Fertility Support, ki je zasnovano posebej za ženske, saj zagotavlja ključne hranilne snovi, ki povečujejo plodnost. Zasnovali so ga s številnimi ključnimi sestavinami, ki pripomorejo v procesu oploditve.

Najkakovostnejša dopolnila zaupanja vredne blagovne znamke na področju plodnosti ConceivePlus so od sedaj naprej na voljo tudi pri nas. Naročiš ga lahko tukaj.