Nosečnost

Noseča sem! Kaj sedaj?

Končno, test nosečnosti je pokazal, da si noseča! 💝 Čestitke! 🙋‍♀

Ne glede na to, da si se v mislih že pripravila na scenarij kako bo, ko se prikaže plusek, te bo novica presenetila. Pozitivno seveda!

Največkrat je prva misel povezana s strahom in tem, da punce ne vedo kaj sedaj. Mi smo vam pripravili nekaj koristnih nasvetov, kaj narediti ko test nosečnosti pokaže, da si noseča! 👇

1. Pokliči ginekologinjo

Najprej je pametno poklicati ginekologinjo in se čim prej naročiti na pregled, da še ona potrdi dobro novico. Z njene (njegove) strani boš prejela koristne nasvete o prehrani, vadbi in predvsem o tem, da je čas za še (bolj) zdrav življenjski slog, kot si ga imela do sedaj.

2. Jemlji folno kislino

O folni kislini smo pisali že veliko, saj je res pomembna v prvih fazah nosečnosti in že pred samo zanositvijo. Vitamini so pomembni tako za tvoje zdravje, kot za zdravje tvojega otročka, ki sploh na začetku svoje rasti potrebuje vse to, da se bo razvil v zdravega novorojenčka. Folno kislino je priporočljivo uživati vsaj 3 mesece pred načrtovanjem nosečnosti. Najdeš jo tudi tukaj.

3. Prenehaj s slabimi navadami

Verjetno ni človeka, ki ne bi vedel, da so cigareti, sploh v času nosečnosti, slaba izbira za vas. prav tako je pametno, da omejite vnos alkohola. Kozarec vina pri kosilu vam nihče ne bo prepovedal, a vseeno pazite na vnos alkohola na dnevni ravni.

4. Umakni se od stresnih situacij

Ker znajo biti prvi tedni, meseci naporni zate (sploh če se bo pojavila slabost) ti priporočamo, da se izogibaš vsem stresnim situacijam, ki si jih deležna. Prav tako se izogibaj dvigovanju težkih bremen, naj to počnejo fantje. 🙂 V kolikor je narava tvoje službe taka, da lahko ogrozi tvoje dobro počutje razmisli o tem, da bi zamenjala delovno mesto (znotraj podjetja) ali da bi opravljala manj stresne naloge v kolikor je to seveda mogoče.

5. Ne pozabi na čas s partnerjem

Kljub temu, da se bo v tem času vse vrtelo okoli tebe (kar je tudi prav, saj je pred tabo odgovorna naloga) ne pozabi na svojega partnerja. In ne pozabite en na drugega. Vzemita si čas zase, tako kot sta si ga do sedaj, počnite stvari, ki sta jih počela do sedaj a ne ogrožajta tvojega zdravja. 🙂 Pred vama je še zadnje obdobje (vsaj za nekaj časa), ko sta sama in sta si lahko maksimalno predana.

 

Če pa tvoj test nosečnosti še ni pokazal pluska, nič za to. Pridruži se 2,5 milijonu uporabnic, ki načrtujejo nosečnost s testom za ovulacijo Maybe Baby mikroskopom.

Če si skeptična, potem te vabimo, da si prebereš zgodbe punc, ki jim je test za ovulacijo pomagal.